Tom Sieverding

Fysiotherapeut & bewegingswetenschapper

Tom Sieverding

Mijn naam is Tom Sieverding. Ik ben fysiotherapeut en bewegingswetenschapper met een fascinatie voor sport en bewegen. Ik heb veel ervaring met sportblessures, werkgerelateerde klachten en orthopedische revalidatie. Bij mijn behandelingen maak ik gebruik van oefentherapie, diverse vormen van taping (waaronder Medical Taping Concept), Dry needling en het Mulligan Concept (een actieve en milde vorm van mobiliseren van gewrichten, bindweefsel en spieren). Naast fysiotherapeutische behandelingen houd ik me ook bezig met coaching en training van sporters en van mensen die hun leefstijl en conditie willen optimaliseren.

In 2004 behaalde ik mijn mastertitel aan de faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam met als specialisatie sport. De kennis over het menselijk bewegen bleek van grote waarde bij het coachen van sporters. Naast mijn studie begeleidde ik verschillende amateur- en topsporters in de roeisport. In 2006 werd ik door de Koninklijke Nederlandsche Roeibond aangesteld als bondscoach voor het Paralympische Roeiteam, dat deelnam aan de Paralympische Spelen van 2008 in Beijing. Daarnaast werkte ik als inspanningsfysioloog bij het Universitair Sportcentrum van de UvA en HvA, waar ik inspanningstesten afnam en trainingsschema’s maakte voor sporters uit diverse disciplines: met name duursporten zoals wielrennen, mountainbiken, triatlon, schaatsen, roeien en hardlopen. Ook werd ik vaak benaderd voor het afnemen van performance testen bij andere sporten, zoals boksen, volleybal, voetbal en tennis. Juist deze diversiteit aan sporten blijft mij uitdagen en inspireren.

Ondanks mijn interesse voor sport kreeg ik steeds meer de behoefte om mijn kennis en ervaring in te zetten om mensen met fysieke problemen weer aan het bewegen en sporten te krijgen. Om deze ambitie te verwezenlijken studeerde ik in 2010 af aan de Hogeschool voor Fysiotherapie THIM. Na mijn afstuderen werkte ik als fysiotherapeut bij verschillende praktijken en sinds januari 2014 ben ik tevens als parttime vakdocent verbonden aan de Hogeschool voor Fysiotherapie THIM. Een geweldige manier om mijn kennis uit de praktijk over te dragen aan studenten fysiotherapie. Om weer meer tijd in de praktijk door te kunnen brengen ben ik inmiddels gestopt met lesgeven. Zo kan ik al mijn kennis en kunde inzetten bij de behandeling van cliënten. Dus mocht u mijn hulp kunnen gebruiken, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.